Hartige Tompoucen
Bekijk het recept voor Hartige Tompoucen met Sonextra Marinade Green Herbs.
Servings 44
Tompouceplakken:
- 2.000 g (Roomboter)korstdeeg
- Sesamzaad
Decoratie:
- 44 plakjes Parmaham
- Feta kaas
- Geroosterde pijnboompitten
Maak tompouceplakken:
Rol het deeg uit tot 2 mm dikte en verdeel dit over een bakplaat van 60/80 en goed prikken. Smeer de korstplakken in met ei en bestrooi ze met sesamzaad.Na voldoende rust zijn de plakken klaar om te bakken. Bakken ca. 32 minuten op 200°C, de laatste 10 minuten met schuif open.
Als de plakken voldoende zijn afgekoeld, snijd deze in vierkantjes van 7x7 cm.
Stel de tompouce samen:
Spuit ca. 30 gram roomkaas vulling op een tompouceplak van 4x4 cm en leg hier een tweede tompouceplak 4x4 cm bovenop.
Spuit ca. 15 gram roomkaas vulling op het bovenste tompouceplakje. Beleg de tompouce met parmaham, feta kaas en geroosterde pijnboompitten.
Overige decoratie naar eigen inzicht.
Tip:
Varieer met de topping om een net wat andere twist te geven aan de tompouce.