Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Cinnamon Brioche buns
Zachte, zoete kaneel brioche broodjes op basis van Sonnet Briochemix 30%.
Ingrediëntenlijst
Deeg:
1400
g - 70%
Bloem
600
g - 30%
SONNET BRIOCHEMIX 30%
120
g - 6%
Gist
34
g - 1,7%
Zout
940
g - 47%
Water
Cinnamon vulling:
450
g
Roomboter
300
g
Bruine basterd suiker
350
g
Amandelspijs
20
g
Kaneel
Recept werkwijze
Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 6 minuten in de tweede versnelling.
Deegtemperatuur: ong. 26℃.
Deegrust: Laat het deeg rusten in voorslag voor ca. 10 min.
Maak ondertussen de vulling. Meng alle grondstoffen door elkaar heen voor ca. 4 minuten.
Rol het deeg uit op 2.5 mm 120 x 40 cm.
Verdeel nu de vulling over de plak en rol deze op.
Snij vervolgens stukken van 3 cm breed en zet deze in een bakplaat met opstaande randen van 60 x 40 cm. Ca. 40 snacks per plaat.
Narijs 60 min.
Bakken: ong. 20/25 minuten op 220℃ zonder stoom.
Notes
Tip: decoreer eventueel met glazuur.