Gefrituurde kwarkbolletjes in champagnebavaroise
Gefrituurde kwarkbolletjes in champagnebavaroise op basis van VAMO Kwarkbolletjesmix, Credi Sloffenmix en Credi Fond Neutral.
Servings 2 plaatcakes 60 x 20 cm
Gefrituurde kwarkbolletjes:
- 750 g VAMO KWARKBOLLETJES MIX
- 240 g Volle kwark
- 580 g Eieren
- 188 g Water
Extra benodigdheden:
- 2 plaatcake bakvormen 60 x 20 cm
- Frituur
Maak gefrituurde kwarkbolletjes:
Meng de ingrediënten gedurende 4 minuten in de laagste stand met een vlindergarde.
Laat het beslag 20 minuten rusten.
Doseer het beslag met een ijslepel, spuitzak of doseermachine direct in de olie, gewicht ca. 25 gram per kwarkbolletje.
Bakken ca. 8 minuten in olie van 160°C.
Laat de kwarkbolletjes voldoende afkoelen.
Maak de koekbodems:
Maak sloffenbodems. Meng alle grondstoffen tot een homogeen zetdeeg. Laat dit eventueel rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit op 2,5 mm dikte en bedek de bodem van 2 plaatcake bakvormen 60 x 20 cm.
Bakken ca. 8 minuten op 200°C.
Laat voldoende afkoelen.
Maak champagnebavaroise:
Maak de champagnebavaroise. Meng de CREDI FOND NEUTRAL en de champagne. Verwarm de champagne eventueel tot deze lauwwarm is. Spatel hier de lobbig geslagen slagroom doorheen.
Verdeel vervolgens ca. 1.400 gram bavaroise bovenop de sloffenbodem in iedere plaatcakebakvorm.
Druk 33 gefrituurde kwarkbolletjes in de bavaroise van iedere plaatcakebakvorm.
Vries de bakvormen in.
Na voldoende opstijven snijden en decoreren naar eigen inzicht.
Bruisend en smullend genieten...
Tip: Decoreer met chocolade in de vorm van een vuurpijl!