Cantuccini
Cantuccini koekjes op basis van Credi Sloffenmix en Broer Amandel Wellingtonspijs
Koekjesdeeg:
- 1000 g CREDI SLOFFENMIX
- 250 g BROER AMANDEL WELLINGTONSPIJS
- 200 g Roomboter
- 40 g Eieren
Extra benodigdheden:
- Met bakpapier geprepareerde bakplaten
- Eistrijksel
Maak sloffendeeg. Bereid van alle grondstoffen een stevig zetdeeg en draai daarna de hele amandelen er doorheen.
Rol pillen van 4 cm doorsnede en leg deze op met bakpapier geprepareerde bakplaten. Eventueel strijken met eistrijksel.
Bakken ca. 25 minuten op 170°C.
Laat voor 80% afkoelen en snijd de koekjes in schuine plakken van 2.5 cm. Wacht niet te lang, want dan worden de rollen te hard en is snijden veel lastiger.
Nabakken ca. 15 minuten op 170°C met de schuif open.
Dubbel gebakken, dubbel zo lekker....
Tip: Heerlijk om te dopen in bijvoorbeeld espresso, cappuccino of dessertwijn.