Appelbollen
Maak heerlijke appelbollen met Crème de Luxe. Gebruik geschilde appels en strooi een mengsel van suiker en kanaal in de appel. Hét recept voor Verloren maandag!
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 800 g - 8% CREME / PATES DE LUXE RSPO-SG
- 600 g - 6% Gist
- 500 g - 5% Suiker
- 500 g - 5% Ei
- 200 g - 2% Zout
- 4500 g - 45% Water
- 2500 g - 25% Toerboter op deeg
- Appels
- 1000 g - 10% Suiker
- 50 g - 0.5% Kaneel
Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: ong. 22℃
Afwegen: ong. 3500 gram
Deegrust: ong. 10 minuten tussen elke toer
Toeren: 3 toeren van 3
Uitrollen op 3 mm dikte
Verwerken: Snijden 15 cm bij 15 cm Geschilde appels zonder klokhuis opleggen Suiker-kaneel mengsel in de appel strooien De vier punten naar het midden vouwen vervolgens de open hoekjes naar het midden vouwen en vervolgens met de sluiting naar onder op het alu vormpje zetten
Narijs: ong. 60 minuten op 30℃ met 85% vocht
Bakken: ong. 30 minuten op 200℃