Multigranen XL
Bak dit heerlijke Multigranen XL vloerbrood van maar liefst 2kg! Dit verrassend grote brood bakt u op basis van VITASON PAIN DES BOIS (50%) en VITASON MULTIGRANEN (50%).
Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Begin met 55% water en was de overige 10% na ong. 3/4 van de kneding bij.
Deegtemperatuur: ong. 27℃
Bulkrijs: ong. 45 minuten
Afwegen: ong. 2000 gram
De afgewogen deegstukken opmaken, decoreren met zadenmix en op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen
Narijs: ong. 60 minuten
Insnijden: Net voor het bakken één keer licht insnijden in de lengte
Bakken: ong. 40 minuten op 230℃
Extra informatie
Het is ook mogelijk om dit brood via de groenmethode te maken. Verhoog dan de gist naar 2% en verlaag het waterpercentage naar ca. 58%. Snij het brood in dikke plakken en verkoop deze per gewenst aantal in plaats van het gehele brood.