Plaatkoek: slagroom-aardbei
Bekijk het recept voor Plaatkoek: slagroom-aardbei
Vulling
- 4200 g - 100% Banketbakkersroom
Decoratie
- Chocolade schaafsel
- Aardbeien (vers)
- Sinaasappelschil
Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: ong. 25℃
Voorrijs: Geef het deeg een voorslag van 20 minuten
Verwerken: Uitrollen tot een plak van 3mm en op een plaat van 60x 80 fonceren. Deegplak prikken en vullen met een laag banketbakkersroom (ong. 700 gram)
Narijs: ong. 30 minuten
Bakken: ong. 30 minuten bij een oventemperatuur van 210-220℃
Afwerken: Klop de slagroom op, meng hier wat geraspte sinaasappelschil door. Strijk de room uit over de plaatkoek. Leg de aardbeien erop en bestrooi deze eventueel met chocolade schaafsel.