Sunflowerbroodje Freeze
Heerlijke Sunflowerbroodjes Freeze op basis van CREATIONS SUNFLOWER en PROSON FREEZE RSPO-SG De rijke vulling van zonnebloempitten en zaden maakt uw brood zeer karakteristiek. De deegstukken kunnen uit de vriezer gehaald worden om het gewenste aantal broodjes te bereiden.
Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: ong. 26℃
Afwegen: Deegstukken afwegen van 1800-2000 gram
Bolrijs: ong. 10 minuten
Deegstukken opbollen en daarna rond of lang maken. Vervolgens decoreren met zonnebloempitten en op diepvriesplaten leggen (eventueel met bakpapier)
Vries de deegstukken in. Werk steeds volgens het FIFO-principe
Ontdooien: deegstukken naar behoefte uit de diepvries halen en op gesmeerde bakplaten leggen
Narijs: Deegstukken voldoende laten ontdooien en daarna laten rijzen in de rijskast voor ong. 60-90 minuten op 30℃ en 80% vocht. De deegstukken moeten hetzelfde volume hebben als bij een normale rijs
Bakken: ong. 18 minuten op 240℃ met stoom. Laatste minuut de stoomkleppen open
Extra informatie
Deze broodjes zijn zeer geschikt om te vullen als broodje gezond of smos
Decoratieadvies
U kunt in plaats van zonnebloempitten ook SONGRAANMIX en/of SONVLOKKEN gebruiken
Variatiemogelijkheden
U kunt de deegstukken ook in stokbroodvormen maken