Traditionele Fartons
Bekijk het recept voor Traditionele Fartons
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 3500 g - 35% Eieren
- 300 g - 3% Proson Wit Bourgondy
- 1000 g - 10% Suiker
- 800 g - 8% Gist
- 150 g - 1.5% Zout
- 2000 g - 20% Water ca.
- 2500 g - 25% Roomboter
Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Let op: de roomboter pas toevoegen als het deeg voor 75% is afgekneed
Afwegen: Ca. 750 gram afwegen (30 stuks) en opbollen
Bolrijs: ong. 15 minuten
Verdelen met verdeelopboller of stukjes van 25 gram Afwegen: 4
Rol in etappes lange strengels van 25 cm. lengte door de witte kandijsuiker rollen en op met bakpapier geprepareerde bakplaten leggen
Strijk de stengels met ei. Rol de stengels door de witte kristalsuiker K2 en leg ze op met bakpapier geprepareerde bakplaten
Narijs: ong. 90 minuten
Bakken: ong. 12 minuten op 180℃
Afwerken: Serveer de Fartons op een warme zomerdag met ijskoude amandelmelk