Zonnekoren
Bekijk het recept voor Zonnekoren
Ingrediënten
- 7500 g - 75%% Volkorenmeel
- 2500 g - 25%% VITASON KORENMOUT (25%)
- 300 g - 3%% Gist
- 6500 g - 65%% Water ong.
- 2000 Zonnebloempitten
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien. 
- Deegtemperatuur: ca. 26°C. 
- Afwegen: deegstukken van ca. 475 gram en opbollen. 
- Voorrijs: ca. 40 minuten. 
-  decoreren met zonnebloempitten aan de onderzijde en Sonvlokken aan de bovenzijde. Vervolgens op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen. 
- Narijs: ca. 70 minuten. 
- Bakken: ca. 40 minuten bij 240°C met stoom. 
- Opmaken als vloerbrood