Go Back Email Link
Logo

Koffiekoeken – Fruit flap

Bekijk het recept voor Koffiekoeken - Fruit flap

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 800 - 1000 g - 8-10% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
  • 200 g - 2% Zout
  • 600 g - 6% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 500 g - 5% Ei
  • 4400 g - 44% Water ong.

Door toeren

  • 3000 g - 30% Boter

Vulling

  • 2000 g - 20% Fruitvulling

Decoratie

  • 1000 g - 10% Fondant

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een goed deeg
  • Deegtemperatuur: 22℃
  • Afwegen: 3500 gram
  • Uitrollen: Op 6 mm en boter invouwen. Voor een rustige bakkende koek 3x ½ Franse toer. Voor een royaal bakkende koek 2x ½ Hollandse toer
  • Deegrust: 10 minuten in koeling
  • Verwerken: Uitrollen op 2¼ en bandbreedte. Vierkantjes snijden van 12cm x12cm. Fruitvulling in het midden van vierkantje aanbrengen. Als appelflap dicht vouwen. Strijken met ei
  • Afwegen: Gewicht van een Belgische Koffiekoek is gemiddeld 120 gram
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Bakken: ong. 15 minuten op 230℃ met stoom
  • Afwerken met fondant

Notes

Decoratieadvies

Probeer ook eens te decoreren met poedersuiker, afdekgelei of chocolade