Go Back Email Link
Logo

Luxe Kerst Tulband

Bekijk het recept voor Luxe Kerst Tulband

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
  • 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
  • 800 g - 8% Gist
  • 300 g - 3% Mokka extract
  • 4800 g - 48% Water ong.

Vulling

  • 2000 g - 20% Suikernibs P4
  • 3000 g - 30% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Cashewnoten

Decoratie

  • 500 g - 5% Fondant

Recept werkwijze

  • Draai van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling doorwerken
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Stukken van 700 gram afwegen voor in de tulbandvorm. Alternatief: 300 - 325 gram voor in een alu 'suikerbrood-bakje'
  • Modelleren: Licht opbollen, een gat in het midden steken en direct in tulbandvorm leggen
  • Narijs: ong. 50 minuten
  • Bakken: ong. 40 minuten op 200℃
  • Afwerken: Dopen in fondant