Go Back Email Link
Logo

PaasFolar

Bekijk het recept voor PaasFolar

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Bloem
  • 5000 g - 50% SonnetMix Inverno
  • 800 g - 8% Gist
  • 4600 g - 46% Water ong.

Frambozen cakebeslag

  • 7500 g - 75% Sonnique Luxe Cake
  • 3750 g - 37.5% Cakemargarine of boter
  • 3750 g - 37.5% Eieren
  • 2500 g - 25% Frambozencompound

Strooisel

  • 1500 g - 15% Cranberry of frambozengries ong.
  • 1500 g - 15% P2 parelsuiker ong.

Decoratie

  • P2 parelsuiker

Recept werkwijze

  • Cake:
    Frambozen cakebeslag: Margarine/ boter kloppen in de hoogste versnelling in de menger gedurende 2 minuten. Sonnique Luxe Cake en de eieren mengen en verder kloppen in de 2e versnelling gedurende 5 minuten. Als laatste de frambozencompound toevoegen.
  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
  • Deegrust: Laat het deeg afgedekt rusten gedurende ong. 15 min.
  • Rol het deeg uit op 2 mm. dikte en een breedte van ong. 40 cm.
  • Bestrijk het deeg met een laag frambozen cakebeslag. Strooi de gehakte cranberries of frambozengries en de P2 parelsuiker op het beslag. Rol het deeg bovenaan en onderaan op tot bijna halfweg en houd in het midden 2 cm open. Voor een PaasFolàr van 450 g, snij stukken van ong. 22 cm en vouw de snijkanten naar het midden toe. Draai het gevouwen deeg om en leg dit in een, met Goldwax 200, gesmeerde vorm of houten bakvorm met bakpapier.
  • Narijs: ong. 70 min. Bij 28 ℃ / 70 % R.V.
  • Insnijden: Voor het afbakken strijken met ei en bestrooien met P2 en enkele keren inknippen. Leg eventueel 1 à 2 eieren op het ingeknipte deeg.
  • Bakken: Ong. 35 minuten bij 190 ºC. (Controleer of het cakebeslag wel uitgebakken is).