Go Back Email Link
Logo

Plaatkoek: slagroom-aardbei

Bekijk het recept voor Plaatkoek: slagroom-aardbei

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 4200 g - 100% Banketbakkersroom

Slagroom

  • Slagroom (gezoet)

Decoratie

  • Chocolade schaafsel
  • Aardbeien (vers)
  • Sinaasappelschil

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 25℃
  • Voorrijs: Geef het deeg een voorslag van 20 minuten
  • Verwerken: Uitrollen tot een plak van 3mm en op een plaat van 60x 80 fonceren. Deegplak prikken en vullen met een laag banketbakkersroom (ong. 700 gram)
  • Narijs: ong. 30 minuten
  • Bakken: ong. 30 minuten bij een oventemperatuur van 210-220℃
  • Afwerken: Klop de slagroom op, meng hier wat geraspte sinaasappelschil door. Strijk de room uit over de plaatkoek. Leg de aardbeien erop en bestrooi deze eventueel met chocolade schaafsel.