Pompoenbrood (VITASON POMPOEN 50%)
Bekijk het recept voor Pompoenbrood (VITASON POMPOEN 50%)
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% VitaSon Pompoen
- 200 g - 2% Gist
- 5400 g - 54% Water ong.
Draai van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: ong. 26℃
Opmaken: Maak op als een pompoen. Gebruik 15 gram deeg voor het steeltje. De rest van het deeg (435 gram) opbollen. Druk de bol aan de bovenzijde iets plat. Plaats het steeltje bovenop de bol
Afwegen: ong. 450 gram
Bolrijs: ong. 30 minuten
met een beetje vocht
Narijs: ong. 80-90 minuten
Decoreren: Voor het bakken bestrooien met roggebloem en insnijden als een pompoen
Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃ met stoom