Winter Klokjes
Maak heerlijke Winter Klokjes met QS BOTERSTOLLENPOEDER EX. Deze creaties zijn zeer geschikt om uw klanten te laten genieten van luxe kleinbrood met speculaas! Door de vulling met rozijnen, parelsuiker en frangipane maakt u ze nog lekkerder.
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 3000 g - 30% QS BOTERSTOLLENPOEDER EX
- 1000 g - 10% Gist
- 200 g - 2% Speculaaskruiden
- 200 g - 2% Zout
- 6000 g - 60% Water ong.
Vulling 1
- 5000 g - 50% Rozijnen
- 1000 g - 1% Parelsuiker
Decoratie: Speculaasboterkruim
- 1200 g - 24% Boter
- 1200 g - 24% Suiker
- 2450 g - 49% Bloem
- 100 g - 2% Speculaaskruiden
- 50 g - 1% Zout
Kneed van alle grondstoffen een soepel en goed ontwikkeld deeg Na kneden vulling 1 meteen doordraaien
Deegtemperatuur: ong. 26℃
Afwegen: Deegstukken van 1250 gram en in voorslag leggen
Voorrijs: ong. 15 minuten
Eerste deegstuk uitrollen op 3,5 mm en in een bakplaat (60 x 40 cm) met hoge randen leggen Spuit hierop banen Frangipane (400 gram) in de lengterichting en ong. 9 cm uit elkaar houden Tweede deegstuk uitrollen op 3,5 mm en deze over het deegstuk met Frangipane leggen
Narijs: ong. 65 minuten
Decoreren: De bovenste deegplak bestrooien met 600 gram speculaasboterkruimels
Bakken: ong. 40-45 minuten bij 200℃
Afwerken: Een laten afkoelen en de volgende dag snijden (9 x 5,5cm)
Extra informatie
Door het hoge percentage vulling is het zoutpercentage op de droge stof beneden de 1,5%