Go Back Email Link
+ servings
Logo

Yoghurt Bombetaartjes met Rood Fruit

Yoghurt Bombetaartjes met rood fruit op basis van CREDI KAPSEL/BISCUIT, CREDI CRÈME PATISSIERE AUTHENTIQUE, CREDI FOND NEUTRAL, CREDI COMPOUND AARDBEIEN en CREDISHINE GLAZE NEUTRAL.
Servings 10

Ingrediëntenlijst

Biscuitplakken:

Vulling:

  • 300 g Fijngehakte Cranberries

Yoghurt-framboos vulling:

Aardbeien bavaroise:

Afwerking:

Recept werkwijze

  • Maak Kapselplakken: Meng alle grondstoffen in de machinebekken en klop vervolgens ca. 6/8 minuten in de hoogste versnelling. Neem 3 bakplaatjes van 60 x 40 cm en verdeel op iedere plaat 600 g kapselbeslag. Strooi hierover de fijngehakte cranberries. Bak de kapselplakken ca. 6/8 minuten op 240°C.
  • Maak de yoghurt-frambozen vulling: Meng de grondstoffen ca. 5 minuten met de garde in de laagste versnelling. Spuit vervolgens 10 x 100 g in de bollen van een bolmat met 7 cm doorsnede en vries deze in.
  • Maak aardbeien bavaroise: Meng CREDI FOND NEUTRAL en CREDI COMPOUND AARDBEIEN met het lauwwarme water. Spatel hier de lobbig geslagen slagroom doorheen. Verdeel vervolgens 10 x 300 g in bombe vormen van 14 cm doorsnede, druk hier een bevroren yoghurt frambozen vulling in en laat voldoende opstijven in de vriezer.
  • Afwerking: Steek 10 ronde plakken van 20 cm doornede van de gebakken kapselplakken. Verwarm de CREDISHINE GLAZE NEUTRAL tot ca. 40°C en kleur deze eventueel met de rode kleurstof. Haal de bevroren bombes uit de vriezer, los deze uit de vormen en plaats ze op een draadrooster. Giet hier de (gekleurde) CREDISHINE GLAZE NEUTRAL overheen en plaats daarna de bombes op de ronde kapselplakken. Werk verder af naar eigen inzicht.