Ciabatta met geroosterde sesam
Ciabatta met geroosterde sesam op basis van QS Croustillant.
Servings 2
Biga:
- 1500 g - 100% Bloem
- 1,5 g - 0,1% Gist
- 75 g - 5% Geroosterde sesam
- 75 g - 5% Sesam pasta (Tahin)
- 750 g - 50% Water ca.
Overige grondstoffen:
- 30 g - 2% QS CROUSTILLANT
- 30 g - 2% Gist
- 22,5 g - 1,5% Zout
- 255 g - 17% Water ca.
Maak de biga.
Meng alle grondstoffen ca. 5 minuten.
Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel de biga hier in.
Laat dit ca. 12 uur staan bij bakkerijtemperatuur.
Kneed de biga met de overige grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
Smeer een plastic bak (met deksel) in met olijfolie en verdeel het deeg hierin.
Geef vervolgens een bulkrijs van 75 minuten bij bakkerijtemperatuur.
Steek het deeg in stukken van gewenste formaat en laat ze vervolgens nog eens 30 minuten rijzen tussen kleedjes in de bakkerij.
Leg de deegstukken vervolgens op inschietapparaten of geprepareerde bakplaten.
Bestrooi eventueel met sesam ter decoratie.
Bakken ca. 25 minuten op 240°C.