Go Back Email Link
+ servings
Logo

Kaneel Verwenkoeken

Kaneel Verwenkoeken op basis van Credi Eierkoekenmix en Credi Crème Patissiere Authentique.
Servings 210

Ingrediëntenlijst

Eierkoekenbeslag:

Kaneelcompound (1):

  • 150 g Bruine basterdsuiker
  • 150 g Water
  • 50 g Gemalen kaneel
  • 20 g Citroensap
  • 5 g Gemalen anijs

Gele room (2):

Kaneel crème:

  • 2100 g Roomboter
  • 1050 g Fondant
  • 1050 g Gele room (2)
  • 350 g Compound kaneel (1)

Recept werkwijze

  • Maak eierkoekenbeslag: meng alle ingrediënten 10 minuten in een lage versnelling.
    Laat het eierkoekenbeslag minimaal 30 minuten rusten.
  • Prepareer 14 plaatcakebakken van 9 x 60 cm. met papier.
  • Vul iedere plaatcakebak met 500 gram eierkoekenbeslag.
  • Bakken, ca. 12 minuten op 230°C.
  • Maak kaneelcompound (1): breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat goed doorkoken.
    Laat deze massa vervolgens afkoelen en gebruik dit als je eigen kaneelcompound.
  • Maak gele room (2): voeg Credi Crème Patissiere Authentique toe aan het water.
    Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
  • Maak kaneelcrème: draai de roomboter, welke op bakkerijtemperatuur is, luchtig en voeg hieraan de gele room (2) en de fondant toe in 3 a 4 stappen.
    Meng als laatste de kaneelcompound (1) er doorheen en klop het geheel voldoende luchtig.
    Mocht de crème gaan schiften, warm dan bij met brander of föhn.
  • Zorg ervoor dat de gebakken banen van eierkoekenbeslag voldoende zijn afgekoeld.
    Snij de banen horizontaal in de lengte door, vul iedere baan met 325 gram kaneelcrème.
  • Snij plakken van 4 cm. breed, 15 plakken per baan, doop beide uiteinden in witte chocolade en zet licht aan met decoratie.