Victoriaantjes
Een zoete snacktegen voedselverspilling! Bekijk het recept voor Victoriaantjes op basis van (oud) witbrood, Broer Amandel Wellingtonspijs en Credi Compound Lemon Lime.
Servings 24
Basis:
- 1 Heel witbrood, gesneden op 12 mm dikte (24 sneetjes)
Afwerking, Victoriabeslag:
- 700 g Amandelschaafsel
- 350 g Suiker
- 60 g Eiwit
Maak de vulling aan: Meng de ingrediënten tot een homogene massa.
Maak het victoriabeslag aan: Meng de ingrediënten voorzichtig tot alles goed is verdeeld.
Snij van het gesneden brood beide zijkanten, de onderkant en de bovenkant weg zodat rechthoekige plakjes zonder korst ontstaan.
Leg de plakjes brood op met bakpapier geprepareerde bakplaten.
Spuit met een spuitzak ca. 120 gram vulling over elk plakje brood.
Verdeel vervolgens over elk plakje ca. 45 gram victoriabeslag.
Bakken met de hete luchtoven ca. 20 minuten op 145°C.
Tip:
Dit recept is ideaal om oud brood opnieuw te verwerken en zo voedselverspilling tegen te gaan.