Bruin vloerbrood met FermenSon
Lekker bruin vloerbrood met een natuurlijke smaak op basis van FermenSon Prestige. FermenSon is hét gebruiksklare voordeeg waarmee jij als bakker op authentieke wijze brood bereidt! Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ’voordeeg’ (tarwe).
Ingrediënten
- 6000 g - 60% Bloem
- 4000 g - 40% Volkoren bloem
- 200 g - 2% Gist
- 200 g - 2% FermenSon Prestige
- 150 g - 1.5% Zout
- 5400 g - 54% Water ong.
Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: Ong. 26°C
Deegstukken afwegen van 920 gram voor grote broden of 450 gram voor kleine broden en opbollen
Bolrijs: Ong. 30 minuten laten rusten
Opmaken naar wens, lang of rond, en in vormen plaatsen
Narijs: Ong. 70 minuten op 29°C en 85% vocht
Bakken: Ong. 45 minuten op 240°-210°C met stoom voor grote broden en ong. 35 minuten voor kleine broden