Veelkoren Brood
Bekijk het recept voor Veelkoren Brood met SONGRAANMIX, SONGRAN MALTED en SONPLUS GROFVOLKOREN.
Ingrediënten
- 7000 g - 70% Volkorenmeel
- 3000 g - 30% Songraanmix
- 1000 g - 10% Sonpus grofvolkoren
- 300 g - 3% Gist
- 150 g - 1.5% Zout
- 5000 g - 50% Water ca.
- 500 g - 5% Songran Malted
- 3500 g - 35% Water voor inweken SONGRAN MALTED EN SONGRAANMIX
Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
Deegtemperatuur: ca. 26°C.
Afwegen: deegstukken van ca. 1030 gram en opbollen.
Bolrijs: ca. 15 minuten en daarna oppunten.
Puntrijs: ca. 20 minuten.
Opmaken als busbrood, decoreren met Sonvlokken en op bakplaten leggen.
Narijs: ca. 60 minuten.
Bakken: ca. 45 minuten bij 240°C met stoom.