Go Back Email Link
Logo

Bruin vloerbrood

Bekijk het recept voor Bruin vloerbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 6000 g - 60% Bloem
  • 4000 g - 40% Volkorenbloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 200 g - 2% Gist
  • 200 g - 2% SONPLUS CL
  • 5400 g - 54% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een soepel deeg
  • Bulkrijs: ong. 15 minuten
  • Afwegen: Deegstukken afwegen voor groot brood 920 gram en klein brood 480 gram en opbollen
  • Bolrijs: ong. 30 minuten
  • Opmaken: Broden opmaken rond of lang en op tapijten leggen
  • Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃ en 85% vocht
  • Broden voor het inoven insnijden naar keuze
  • Bakken: ong. 45 minuten bij 240℃ - 210℃