Go Back Email Link
Logo

Mini Pain des Bois

Bekijk het recept voor Mini Pain des Bois

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Deeg is wel iets slap.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Na 20 minuten een doorslag geven (niet ontgassen).
  • Afwegen: Keer de bak om op een met voldoende bloem bestrooide bank. Zo weinig mogelijk ontgassen. Voor vierkante broodjes afwegen op 90 gram. Afmeting broodjes ong. 5x5 cm.
  • Narijs: ong. 20 minuten in de rijskast.
  • Decoreren: Voor het bakken decoreren met roggebloem.
  • Bakken: Vloeroven: ong. 20-25 minuten bij 220℃ met stoom voor een lekkere stevige korst.