Pompoenster
Wat is het najaar zonder Halloween? Gezellig met de kinderen een pompoen uithollen en langs de deuren gaan. Als je thuiskomt hoort daar natuurlijk pompoenbrood bij, van de bakker.
Draai van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
Deegtemperatuur: ong. 26℃
Afwegen: ong. 420 gram en 1360 gram (ong. 40 gram per ster) voor de sterren
Bolrijs: ong. 50 minuten
Uitrollen: Het deeg voor de sterren uitrollen op 2.5 mm en in de vriezer leggen. Na 20 minuten de sterren uit het deeg steken
Modelleren: Oberlandermandjes met roggebloem bestuiven en hier sterren inleggen. Deeg opmaken als bol en in het mandje leggen
Narijs: ong. 70 minuten
Decoreren: Voor het bakken bestrooien met roggebloem
Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃ met stoom. Bakken als vloerbrood
Extra informatie
Indicatie grondstofkostprijs: € 0,45 / st.