Go Back Email Link
Logo

Zonnepit Vloerbrood

Bekijk het recept voor Zonnepit Vloerbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 500 g - 5% Zonnebloempitten
  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Afwegen: ong. 450 gram.
  • Puntrijs: ong. 40 minuten.
  • Opmaken als vloerbrood.
  • Decoreren: Aan de onderkant decoreren met zonnebloempitten en de bovenkant met roggebloem.
  • Insnijden: Met een rondstekertje 3,5 cm door middel van een draaiende beweging een viertal cirkels insnijden.
  • Narijs: ong. 75 minuten.
  • Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃ met stoom, bakken als vloerbrood.
  • Roterend Bakken: ong. 30 minuten bij 210℃, met stoom