Go Back Email Link
Logo

Pittige Pinda Focaccia met Pinda Courgette Pesto en Wortel-Gember Soep

Pittige Pinda Focaccia op basis van Creations Sunflower en QS Croustillant. Besmeerd met Pinda Courgette Pesto en afgewerkt met verse ingrediënten. Gepresenteerd met Wortel-Gember Soep met Kokos Crème.

Ingrediëntenlijst

Pittige Pinda Focaccia:

  • 900 g - 90% Bloem
  • 100 g - 10% CREATIONS SUNFLOWER
  • 50 g - 5% Sambal Badjak
  • 30 g - 3% Gist
  • 20 g - 2% QS CROUSTILLANT
  • 15 g - 1,5% Zout
  • 5 g - 0,5% Chili vlokken
  • 550 g - 55% Water ca.
  • 20 g - 2% Olijfolie
  • 50 g - 5% Pindakaas

Vulling:

  • 100 g - 10% Gehakte pinda's

Decoratie:

  • Kokos

Pinda-Courgette Pesto:

  • 1 halve Courgette
  • 1 kleine Ui
  • 2 teentjes Knoflook (grof gehakt)
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 100 g Gebrande pinda's
  • 1 theelepel Za'atar
  • 3 blaadjes Munt
  • 3 blaadjes Basilicum
  • 1 hele Citroen, sap van

Wortel Gember Soep met Kokos Crème:

  • 500 g Biologische Wortels, gehakt
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 2 teentjes Knoflook, grof gehakt
  • 1 eetlepel Arachideolie
  • 3 theelepels Gember, vers geraspt
  • 2 stelen Citroengras, gekneusd
  • 1 liter Groente bouillon
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Decoratie soep:

  • Kokosroom

Recept werkwijze

  • Maak de Pittige Pinda Focaccia's:
    Kneed alle grondstoffen, behalve de pindakaas en de olijfolie, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
    Was vervolgens de pindakaas en de olijfolie in en direct hierna de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur ca. 27°C.
  • Weeg deegstukken af van ca. 1600 gram voor een bakplaat van 60 x 40 cm.
  • Punt het deeg op zonder te veel spanning en druk het uit op een bakplaat die ingevet is met olijfolie.
    Geef het deeg 30 minuten rust om vervolgens het deeg uit te drukken over de gehele bakplaat.
    Gebruik voldoende olijfolie zodat het deeg goed kan glijden.
    Doe dit in 2 of 3 keer en laat tussen elke stretch 10 minuten tijd.
  • Narijs ca. 75 minuten op 32°C.
  • Bestrooi voor het bakken de plak met kokos.
  • Bakken ca. 25 minuten op 225°C.
  • Maak de Pinda-Courgette Pesto:
    Courgette aanzetten met de ui en knoflook in de olijfolie tot gaar.
    Pinda in keukenblender doordraaien met de munt, basilicum, citroen en za’atar.
    Alles mengen en op smaak brengen.
  • Maak de Wortel-Gember Soep met Kokos Crème:
    Zet de gehakte wortels, gesnipperde ui en grof gehakte knoflook aan in de olie met kurkuma.
    Voeg de bouillon toe met de gember en het citroengras.
    Laat dit ca. 30 minuten zacht koken.
    Haal het citroengras eruit voordat alles wordt geblend met een staafmixer of keukenblender.
    Verder op smaak brengen met zeezout en zwarte peper.
  • Schep in soepkommen en werk af met schuim van kokosroom.
  • Snij stroken van de Pittige Pinda Focaccia.
    Besmeer deze met Pinda-Courgette Pesto en beleg ze met verse ingrediënten.
    Presenteer deze bij de Wortel-Gembersoep.