Go Back Email Link
Logo

Vechtzomp

Vechtzomp op basis van Credi Sloffenmix en Sonnet Briochemix 30%. Specialiteit van Bakkerij Van der Most.

Ingrediëntenlijst

Sloffendeeg:

Brioche:

  • 7000 g - 70% Bloem (eiwitrijk)
  • 3000 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30%
  • 600 g - 6% Gist
  • 200 g - 2% Zout
  • 5000 g - 50% Water ca.

Vulling brioche:

  • 5000 g - 50% Rozijnen
  • 2000 g - 20% Bitterkoekjes
  • 500 g - 5% Kaneelgranules

Recept werkwijze

  • Maak Sloffendeeg:
    Meng alle grondstoffen tot een deeg.
    Rol dit uit op 8 mm en steek plakken uit zo groot als de sloffenring (ca. 220g deeg).
  • Draai van alle grondstoffen voor brioche een goed afgekneed deeg.
    Kneden totdat het deeg loslaat van de deegkuip, dan meteen stoppen.
    Ca. 3 minuten in de 1e versnelling en ca. 7 minuten in de 2e versnelling.
    Draai vervolgens meteen de vulling door.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: ca. 375 gram en oppunten.
  • Voorrijs: ca. 20 minuten.
  • Opmaken en deegstukken in de sloffenringen op het sloffendeeg plaatsen.
  • Narijs: ca. 75 min. bij 32ºC.
  • Bakken: ca. 30 minuten bij 210°C zakkend naar 190 °C.
    (Suikerbrood-bakprogramma)

Notes

Naar het idee van Guido Alferink en Mark Van der Most.