Zoethoudertje

Bekijk het recept voor Zoethoudertje met SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling 1

  • 1000 g - 10% Krenten
  • 2000 g - 20% Kaneelgranules
  • 4000 g - 40% Rozijnen
  • 1000 g - 10% Gebruneerde hazelnoten

Vulling 2

  • 8660 g - 100% Broer Amandelspijs KK

Decoratie

  • 3470 g - 34.7% Amandelstiften
  • 870 g - 8.7% Florentinerpoeder

Recept werkwijze

Draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg

Deegtemperatuur: ong. 25℃

Afwegen: Direct afwegen, 1100 gram per 30 bolletjes

Bolrijs: ong. 10 minuten en verdelen en opbollen

Modelleren: Bolletjes los laten komen en uitrollen (3 mm dik). Deegplakjes op de bakplaat leggen en ong. 20 gram amandelspijs opspuiten. Deegplakjes vochtig maken, een tweede laag opleggen en iets aandrukken. Bestrijken met ei

Decoreren met amandelstiften

Narijs: ong. 60 minuten

Bakken: ong. 9 minuten bij 220-230℃