Steengemalen Volkoren Stokbrood

Dit is een recept voor Steengemalen Volkoren Stokbrood.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

Meng alle grondstoffen 4 minuten in de eerste versnelling en kneed 8 minuten in de tweede versnelling. Was het inwaswater bij aan het einde van de kneedtijd.

Deegtemperatuur: ca. 26°C

Bulkrijs: ca. 90 minuten

Afwegen: Weeg deegstukken af van ca. 340 gram en punt deze op.

Puntrijs: ca. 20 minuten

Opmaken als stokbrood en tussen geplooide deegkleedjes leggen.

Narijs: ca. 45 minuten

Leg de gerezen stokbroden op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten en snij de stokken zoals gewenst.

Bakken: ca. 24 minuten op 240°C met stoom.

Extra informatie

Receptuur ontwikkeld door Meester Boulanger Daan Hesseling, lid Nederlands Boulangerie Team.