Steengemalen Volkoren Meerzadenbrood

Recept voor Steengemalen Volkoren Meerzadenbrood.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 3000 g - 30% 10-zadenmix
  • 3000 g - 30% Weekwater
  • 7000 g - 70% VITASON STEENGEMALEN VOLKOREN
  • 2000 g - 20% Desem
  • 200 g - 2% Donkere moutstroop
  • 120 g - 1.2% Glutenpoeder
  • 70 g - 0.7% Gist
  • 50 g - 0.5% Zout
  • 4700 g - 47% Water

Decoratie

  • 10-zadenmix

Recept werkwijze

Voorbereiden: 10-zadenmix en weekwater één dag van tevoren weken

Kneed alle grondstoffen samen met de geweekte zadenmix tot een glad en soepel deeg.

Deegtemperatuur: ong. 25°C

Bulkrijs: ca. 90 minuten, na ca. 45 minuten doorslag geven (eenmaal vouwen).

Afwegen: ca. 500 gram (of verdelen met de diviseuse) en oppunten.

Opmaken, decoreren met 10-zadenmix en in rijsmandjes leggen met de sluiting naar boven

Narijs: ca. 45 tot 60 minuten

Insnijden: vlak voor het bakken de rijsmandjes omdraaien op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten en insnijden in de lengte.

Bakken: ca. 45 minuten op 230°C

Extra informatie

Receptuur ontwikkeld door Gerard Vreugdenhil, lid Nederlands Boulangerie Team.