Karamel notenpracht

Bekijk het recept voor Karamel notenpracht met SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Strooivulling

  • 1300 g - 33.3% Notenmix
  • 1300 g - 33.3% Rozijnen
  • 1300 g - 33.3% Suikernibs P4

Spijsvulling

  • 4700 g - 100% Palma karamel-notenspijs
  • 940 g - 20% water (% van de spijs)

Recept werkwijze

Vulling: Meng de strooivulling en slap tevens de spijs af met water

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Afwegen: ong. 275 gram en kort oppunten voor papieren pie-plate (⌀¸ 16 cm)

Deegrust: ong. 10 minuten

Deeg uitrollen op ong.3 mm dikte. Breng 100 gram spijsvulling aan op het deegstuk en strooi hier 70 gram strooivulling op. Deegstuk licht in de lengte oprollen en rond / gebogen (als hoefijzer)in de papieren pie-plate (ø 16 cm) leggen. Deegpil licht uitdrukken en meerdere malen onregelmatig, diep inknippen.

Narijs: ong. 40 minuten

Bakken: ong. 20 minuten bij 220 - 200℃.

Afwerken: na koelen afgeleren

Extra informatie

In plaats van een pie -plate zijn er ook andere bakvormen mogelijk bijvoorbeeld bscuitpannen