Guilty Pleasure Cookies

Guilty Pleasure Cookies op basis van Credi Cookie Plain.

Stuks
14

Ingrediëntenlijst

Cookies:

  • 3000 g CREDI COOKIE PLAIN
  • 450 g Roomboter
  • 225 g Water ca.
  • 300 g Bakvaste chocolade chunks
  • 100 g Hazelnoten
  • 150 g Karamelblokjes

Ganache puur:

  • 275 g Slagroom
  • 30 g Glucosestroop
  • 400 g Pure chocolade
  • 100 g Roomboter

Karamel:

  • 250 g Kristalsuiker
  • 50 g Water
  • 60 g Glucosestroop
  • 185 g Slagroom (warm)
  • 150 g Roomboter
  • 75 g Melkchocolade

Recept werkwijze

Maak karamel-chocolade cookies:
Meng de Credin Cookie Plain en de roomboter ca. 2 minuten op lage snelheid met de vlindergarde.
Voeg het water, bakvaste chocolade chunks, hazelnoten en karamel stukjes toe en meng ca. 1 minuut verder op lage snelheid tot het deeg homogeen is.
Maak van het deeg een pil Ø 10 cm.
Snijd de pil in plakken van 300 gram en leg deze plat op de bakplaat.
Verder aandrukken is niet nodig.
Bakken: ca. 18 minuten op 170°C.

Maak ganache puur:
Kook de slagroom samen met de glucose stroop,
Als het net aan de kook is gebracht op de chocolade gieten en goed mengen, gebruik eventueel de staafmixer.
Meng vervolgens de roomboter er ook doorheen en laat volledig afkoelen bij bakkerij temperatuur.
Verdeel hier van 50 gram over iedere koek.

Maak karamel:
Doe het water, suiker, glucose in de pan en karamelliseer.
Blus vervolgens af met de slagroom en kook dit geheel samen op tot 113°C.
Laat afkoelen tot ca 70°C. en voeg nu de roomboter en de melkchocolade toe.
Emulgeer met de staafmixer.
Verdeel hier 50 gram van over iedere koek.

Afwerking:
Bestrooi de koeken die voorzien zijn van ganache en karamel naar eigen inzicht met chocolade stukjes en hazelnoten.

Tip:

Vervang de karamel door melkchocolade ganache.