Croissants (Rijsonderbreking)

Bekijk het recept voor Croissants (Rijsonderbreking)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Door toeren

  • 7130 g - 71.3% Toer boter/margarine

Recept werkwijze

Kneed alle grondstoffen af tot een net niet afgekneed deeg

Deegtemperatuur: ong. 20℃

Deegrust: ong. 10 minuten in koelkast of diepvries

Verwerken: Korstmargarine of boter invouwen. Twee halve Hollandse toeren of 3 halve Franse toeren. Tussen de toeren enige rust geven in de koelkast of vriezer

Modelleren: Uitrollen op ong. 2.5 mm. Snij driehoeken (18x20x20 cm). Vervolgens oprollen

Invriezen: Zo snel mogelijk na het vormen

Verwarmen: Via remrijskast: Het deeg de dag voor afbakken in de remrijskast zetten en hanteer het kleinbroodprogramma van de kast. Via de nulkast: Het deeg de dag voor het afbakken in de nulkast plaatsen. Deeg geleidelijk opwarmen. Let op uitdrogen

Bakken: ong. 20 minuten bij 225℃, met stoom