Search

Croissants authentiek

Bekijk het recept voor Croissants authentiek

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Door toeren

  • 5000 g - 50% Boter (plastisch) ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen af tot een net niet afgekneed deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 20℃
  • Deegrust: ong. 12 uur in de koelkast
  • Verwerken: Boter (plastisch) (30% van het deeg = ong. 50% van de bloem) invouwen. Eén halve Hollandse toer en één halve Franse toer geven. Tussen de toeren enige rust geven in de koelkast of vriezer
  • Modelleren: Uitrollen op ong. 2.5 mm. Snij driehoeken (18x20x20 cm). Vervolgens oprollen
  • Narijs: ong. 60 minuten bij 28℃
  • Roterend Bakken: ong. 20 minuten bij 220℃, met stoom

Delen