Brioche

De lekkerste brioches, met of zonder vulling, maakt u met SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG. U kunt uw brioches in allerlei gewenste vormen bakken, als bolletjes, sterren, vlechten en meer!

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 7000 g - 70% Bloem
  • 3000 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG
  • 600 g - 6% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 150 g - 1.5% Zout
  • 2000 g - 20% Eieren
  • 3000 g - 30% Water ong.

Recept werkwijze

Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling

Deegtemperatuur: ong. 26℃

Deegrust: Laat de deegstukken even loskomen. Daarna verdelen, opbollen en de deegstukken op bakplaten of in brioche vormen leggen. Leg een klein stukje deeg bovenop de deegstukken in de brioche vormen.

Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht

Afwerken: Deegstukken afspuiten met doreerei

Bakken: ong. 8-10 minuten op 240-250℃ zonder stoom

Variatiemogelijkheden

De deegstukken kunnen met of zonder vulling gemaakt worden

Extra informatie

Indien nodig voor brioche vormen zorgen. Andere vormen kunnen ook gebruikt worden.