Kaneel Verwenkoeken
Kaneel Verwenkoeken op basis van Credi Eierkoekenmix en Credi Crème Patissiere Authentique.
Stuks 210
Ingrediëntenlijst
Eierkoekenbeslag:
- 5000 g CREDI EIERKOEKENMIX
- 1125 g Eieren
- 1000 g Water
- 25 g Gemalen kaneel
Kaneelcompound (1):
- 150 g Bruine basterdsuiker
- 150 g Water
- 50 g Gemalen kaneel
- 20 g Citroensap
- 5 g Gemalen anijs
Gele room (2):
- 750 g Water
- 300 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
Kaneel crème:
- 2100 g Roomboter
- 1050 g Fondant
- 1050 g Gele room (2)
- 350 g Compound kaneel (1)
Recept werkwijze
- Maak eierkoekenbeslag: meng alle ingrediënten 10 minuten in een lage versnelling.
Laat het eierkoekenbeslag minimaal 30 minuten rusten. - Prepareer 14 plaatcakebakken van 9 x 60 cm. met papier.
- Vul iedere plaatcakebak met 500 gram eierkoekenbeslag.
- Bakken, ca. 12 minuten op 230°C.
- Maak kaneelcompound (1): breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat goed doorkoken.
Laat deze massa vervolgens afkoelen en gebruik dit als je eigen kaneelcompound. - Maak gele room (2): voeg Credi Crème Patissiere Authentique toe aan het water.
Meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid. - Maak kaneelcrème: draai de roomboter, welke op bakkerijtemperatuur is, luchtig en voeg hieraan de gele room (2) en de fondant toe in 3 a 4 stappen.
Meng als laatste de kaneelcompound (1) er doorheen en klop het geheel voldoende luchtig.
Mocht de crème gaan schiften, warm dan bij met brander of föhn. - Zorg ervoor dat de gebakken banen van eierkoekenbeslag voldoende zijn afgekoeld.
Snij de banen horizontaal in de lengte door, vul iedere baan met 325 gram kaneelcrème. - Snij plakken van 4 cm. breed, 15 plakken per baan, doop beide uiteinden in witte chocolade en zet licht aan met decoratie.